
Manisa Yas İçinde: Başkan Durbay’a Veda
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde belediye başkanlığı görevini yürüten Gülşah Durbay, bir süredir mücadele ettiği kolon kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Durbay’ın vefatı, Manisa’da ve siyasi çevrelerde büyük üzüntü yarattı. Sevenleri, mesai arkadaşları ve vatandaşlar, genç yaşta hayata veda eden belediye başkanını son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay için Manisa’da düzenlenen cenaze törenleri, duygu dolu anlara sahne oldu. Türk bayrağına sarılı naaşı, ilk olarak Şehzadeler Belediyesi hizmet binası önüne getirildi.
Şehzadeler Belediyesi Önünde Resmi Tören Düzenlendi
Türk Bayrağına Sarılı Naaş, Alkışlar ve Dualarla Uğurlandı
Şehzadeler Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleştirilen törende, Gülşah Durbay için saygı duruşunda bulunuldu. Belediye çalışanları ve vatandaşlar, Durbay’ın tabutu önünde gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Törende yapılan konuşmalarda, Durbay’ın Manisa’ya ve Şehzadeler ilçesine sunduğu hizmetler vurgulandı.
Resmi törenin ardından Durbay’ın naaşı, dualar eşliğinde Hatuniye Camisi’ne götürüldü.
Hatuniye Camisi’nde Kur’an-ı Kerim Okundu, Dualar Edildi
Hatuniye Camisi’nde öğle namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu. Camide yapılan dualarda, Gülşah Durbay için rahmet, ailesi ve sevenleri için sabır dilendi. Cami avlusu ve çevresi, cenaze törenine katılmak isteyen vatandaşlarla dolup taştı.
Manisalılar, Durbay’a olan sevgilerini ve saygılarını cenaze törenine yoğun katılımla gösterdi.
Cumhuriyet Meydanı’nda Cenaze Namazı Kılındı
Siyaset Dünyası Manisa’da Bir Araya Geldi
Hatuniye Camisi’ndeki törenin ardından Gülşah Durbay’ın naaşı, Manisa Cumhuriyet Meydanı’na taşındı. Öğle vakti burada cenaze namazı kılındı. Meydandaki törene, Durbay’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda siyasi isim ve vatandaş katıldı.
Cenaze töreninde dikkat çeken katılımcılar arasında;
-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel,
-
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan,
-
Manisa Valisi Vahdettin Özkan,
-
CHP’nin genel başkan yardımcıları,
-
Milletvekilleri,
-
İl ve ilçe belediye başkanları,
-
Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yer aldı.
Bu geniş katılım, Gülşah Durbay’ın yalnızca Manisa’da değil, siyasi arenada da saygı gören bir isim olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Saruhanlı Koldere Mahallesi’nde Toprağa Verildi
Cenaze namazının ardından Gülşah Durbay’ın naaşı, ailesinin yaşadığı Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere Mahallesi’ne götürüldü. Buradaki mezarlıkta gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.
Defin sırasında ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşarken, vatandaşlar da Durbay’a son görevlerini yerine getirdi.
Gülşah Durbay’ın Sağlık Süreci
Yoğun Bakımda Verilen Yaşam Mücadelesi
Kolon kanseri tedavisi gören Gülşah Durbay, 1 Aralık tarihinde kan değerlerinde ve beslenme durumunda tespit edilen ciddi bozukluklar nedeniyle Manisa Şehir Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Tedavi sürecinde çoklu organ yetmezliği gelişen Durbay, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.
Vefat haberi, Manisa’da ve siyasi camiada derin bir üzüntüyle karşılandı.
Manisa ve Şehzadeler’de Büyük Kayıp
Gülşah Durbay, belediye başkanlığı süresince sosyal belediyecilik anlayışı, halkla kurduğu yakın ilişki ve kent için hayata geçirmeyi planladığı projelerle tanınıyordu. Vefatı, Manisa ve Şehzadeler ilçesi için önemli bir kayıp olarak değerlendiriliyor.
Siyasi parti temsilcileri ve meslektaşları, Durbay’ın çalışkanlığı, uzlaşmacı tavrı ve kent sevgisini vurgulayan taziye mesajları paylaştı.
Sonuç: Manisa Başkanını Dualarla Uğurladı
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa’da düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni, Durbay’ın Manisa halkının gönlünde edindiği yeri bir kez daha gösterdi.
Türkiye gündemindeki önemli gelişmeleri, siyaset ve kültür-sanat dünyasına dair güncel haberleri Muzikonair üzerinden takip edebilirsiniz.