
Özellikle pandemi döneminde ekonomik olarak zorluklar yaşayan müzik sektörü emekçileri için yeni bir sendika kuruldu. Birlik Sendikası Merkez Yönetim Kurulu tarafından bir açıklama metni yayımlanarak yeni sendikanın temelleri atıldı. Genel Başkanlığını Zehra Güner Karaoğlu’nun yürüttüğü sendika ile ilgili ”Kayıt dışı çalışmaya dur demeliyiz” çağrısı yapıldı.
İşte yapılan duyurunun bir kısmı;
”Müzik sektöründeki bu güvencesizliğe, kayıt dışı çalışmaya, örgütsüzlüğe ve yalnızlığa, yıllardır tüm
müzik sektörü çalışanlarının kanıksamak zorunda kaldıkları kötü çalışma koşullarına artık hep birlikte dur demeliyiz. Bunun yolu ise birlikten, kol kola girmekten, örgütlenmekten ve
dayanışmadan geçiyor. Müzik sektöründe yıllardır eksikliğini hissettiğiniz, özlemini duyduğunuz
sendika; Birlik Sendikası, müzik sektöründe artık yola çıkıyor!Müzik sektöründe alın teri döken tüm emekçi kardeşlerimizi Birlik Sendikası’nda buluşmaya, kol
kola girmeye, örgütlenmeye ve hakları için mücadele etmeye çağırıyoruz.Hiçbir üyemizin yalnız kalmasına ve yok sayılmasına artık göz yumulmayacak.
Kayıt dışı çalışma, bundan sonra müzik emekçilerinin “normali” olmaktan çıkacak. Hiçbir üyemizin
güvencesiz ve sigortasız çalıştırılmasına izin vermeyeceğiz.Emek verdiği, yükünü taşıdığı işyerlerinde ilk gözden çıkarılanların müzik emekçileri olması artık
sineye çekilmeyecek.Hakkınız olan ücretler artık patronlara, aracılara kalmayacak. Ücret ödemelerini, sigortalı çalışmanızı güvence altına almak için hep birlikte mücadele edeceğiz.



